DONEER NU

KLIK HIER OM LIVE MEE TE KIJKEN

Iftaar Assaim Ramadan 2017

Zayd ibnoe Khaalid al-Djoehaniy heeft overgeleverd dat de Profeet (vrede zij met hem) zei: “Wie een vastende te eten geeft om daarmee zijn vasten te verbreken; hem komt de zelfde beloning toe als deze vastende zonder dat dit iets zal afdoen aan de beloning van de vastende.”

De Profeet (vrede en zegeningen zij met hem) was het vrijgevigste van de mensen en hij werd vrijgeviger tijdens de maand Ramadan, wanneer Djibriel hem bezocht en Djibriel bezocht hem iedere nacht van de Ramadan tot het einde van de maand. De Profeet (vrede en zegeningen zij met hem) had de gewoonte om de Heilige Koran aan Djibriel voor te dragen.

Deze overlevering staat in Bukharie en is overgeleverd door Ibn Abbaas (moge Allah tevreden met hem zijn).

Dit jaar wordt project Iftaar Assaim verdeeld in 3 projecten.

1. iftaarmaaltijden voor meest behoeftige gezinnen
    2. soehoerpakketten (ontbijt)
    3. gezamenlijke Iftaar (300 p)

Iftaarmaaltijden uitdelen (Syrië)

Dit liefdadigheidsproject heeft als doel tijdens de Ramadan dagelijks maaltijden voor te bereiden en deze uit te delen aan de meest behoeftige gezinnen van de oostblok van Elgoetah wat al langere tijd omsingeld is. Er zullen tijdens de Ramadan met de wil van Allaah 2.000 maaltijden uitgedeeld worden.

Één maaltijd bedraagt €2,50.

Dit is dag 2 van de Ramadan

Gezamenlijke iftaar (Syrië)

Dit liefdadigheidsproject heeft als doel tijdens de Ramadan dagelijks een gezamenlijke iftaar voor 300 mensen te houden. Dit ten behoeve van de behoeftigen van Elgoetah.

€515,- voor elke gezamenlijke Iftaar

Soehoerpakketten uitdelen (Syrië)

Dit liefdadigheidsproject heeft als doel soehoer(ontbijt)pakketten uit te delen aan de meest behoeftige gezinnen van de oostblok van Elgoetah wat al langere tijd omsingeld is. Dit zodat zij kunnen ontbijten en de vastendag kunnen doorbrengen.

Elk pakket bedraagt €12,75

WAAROM?
    1. Langdurige en extreme blokkade rondom El-Goetah.
    2. Torenhoge prijzen van levensmiddelen en de mogelijkheid niet hebben om deze te kunnen te bekostigen
    3. Vele gevallen van ondervoeding en slechte voeding.

Iftaar Assaim Palestina

Dit project is een initiatief van Stichting Rizq i.s.m. Stichting SOS.

De uitdaging van 2017 is van start gegaan! Ook dit jaar zullen wij met de wil van Allaah de iftaar-maaltijden realiseren voor de behoeftigen in Palestina!

Het wordt hen steeds moeilijker en duurder gemaakt om aan hen basisbehoeftes te komen. Samen met jou willen wij ons doel van minimaal 3000 maaltijden behalen.

1 maaltijd = €4,60

Deze maaltijd bevat rijst, vlees, water, yoghurt en drinken.

Bekijk hieronder beelden onder andere de situatie van Elgoetah van vorig jaar.

Wij vragen Allaah de Verhevene het leed te verzachten van onze broeders en zusters en ze bij te staan. Wij hebben de beloning hard nodig en zij hebben voeding hard nodig. Daarom is dit een beproeving voor ons allen. Hoe zullen we hiermee omgaan?

Hieronder kan de beelden van vorig jaar(2016) zien.

Doneren kan via IDEAL hierboven of via de onderstaande rekeningnummer:

IBAN: NL30ABNA0457267429

BIC / SWIFT: ABNANL2A

T.n.v.: Stichting SOS

O.v.v.: Iftaarmaaltijden

Moge Allaah het van ons allen accepteren!