Winterbenefiet 2013


Stichting-SOS heeft op 30 november 2013 en op 1 december 2013 een benefiet georganiseerd ten behoeve van de vluchtelingen in Syrië. Middels deze benefiet wil
stichting-SOS de vluchtelingen in Syrië de winter doorhelpen. Aan deze benefiet hebben velen deelgenomen. Waaronder een aantal sjeiks uit Saoedi Arabië die verschillende lezingen hebben verzorgd. Op deze benefiet kwamen veel mensen af en dit resulteerde in een opbrengt van € 135.000.

De eerste inzameling heeft plaats gevonden op zaterdag 30 november 2013 in de zalencentrum Opera-Alians in Den Haag. Tijdens deze benefiet werd er eten en drinken verkocht, geld ingezameld en lezingen verzorgd door de sjeiks Khalid al-Khaliwi en Najdi bin Salah. Ook onze broeder Tarik ibn Ali uit België heeft zijn steentje bijgedragen door voornamelijk de Marokkaanse gemeenschap (in het berbers) op te roepen om te doneren voor de vluchtelingen in Syrië. Tijdens de eerste inzameling werd er een bedrag van € 30.000 opgehaald.

De tweede inzameling heeft plaats gevonden op zondag 1 december in de Atrium feestzaal in Antwerpen. De broeders en zusters uit Antwerpen hebben massaal gehoor gegeven aan deze benefiet. Een broeder uit Antwerpen heeft de dagomzet (€ 8000) van zijn snackbar gedoneerd (moge Allah hem rijkelijk belonen). Daarnaast heeft een stichting uit Antwerpen een bedrag van € 10 000 gedoneerd. Er werd tijdens deze benefiet een bedrag van ruim
€ 100.000 opgehaald.

Maandag 2 december 2013 vertrokken de bestuursleden van stichting-SOS naar Syrië. Het was de bedoeling om het geld z.s.m. uit te geven aan de behoeftigen. Stichting-SOS heeft in samenwerking met een vereniging uit Syrië genaamd Djam3iat Ata3awen. Deze vereniging is al enige tijd actief in de buitenwijken van Aleppo. In samenwerking met deze vereniging heeft stichting-SOS de vluchtelingen gekozen die het aller slechtst aan toe waren en snel hulp nodig hadden.

Het eerste wat aan de behoeftigen werd uitgedeeld zijn kachels die hen de gehele winter warm dienen te houden. Stichting-SOS heeft in totaal 300 kachels uitgedeeld aan 300 gezinnen. Daarbij heeft elke gezin 400 liter diesel gekregen om de kachels de gehele winter aan te houden. Ten tweede heeft stichting-SOS dankzij  jullie donaties 400 voedselpakketen uitgedeeld aan 400 gezinnen. Van elke voedselpakket kan een gezin een maand lang van eten. Tevens hebben de gezinnen met baby’s babymelk en babyvoeding gekregen. Als laatste heeft stichting-SOS 1500 dekens uit Turkije gekocht en deze in de vluchtelingenkampen in Syrië uitgedeeld.

Stichting-SOS heeft alle producten (behalve dekens) in Syrië gekocht om de economie en de winkeliers in de buitenwijken van Aleppo te ondersteunen.

Beste broeders en zusters, op de site en facebook-pagina van stichting-SOS zijn er foto’s te zien van alle producten. Daarnaast zijn er ook video’s te zien van de vluchtelingen die jullie en stichting-SOS danken. Ten eerste dankzij Allah en vervolgens met behulp van jullie en stichting-SOS kunnen deze behoeftigen de winter doorkomen in sha Allah. Stichting-SOS dankt jullie voor jullie hulp en in sha Allah zien wij jullie donaties in de toekomst weer tegemoet.

maisha_shop_slider_1