Op verschillende plekken in Marokko moeten bewoners veel reizen om water te verkrijgen. Stichting S.O.S. is daarom begonnen met het inzamelen van geld voor aanleggen en verbeteren van waterputten.

Waterput Marokko 5


Alhamdoelilah het bedrag is compleet om de 5e waterput te slaan. Moge Allaah ieder één rijkelijk belonen en het van ons allen accepteren.

Alhamdoelilah met de wil van Allaah heeft Stichting SOS in samenwerking met HudaTV, stichting Rizq en de plaatselijke stichting ElYoesr een put gegraven in het gebied Ichemraren. Dit gebied zit ongeveer 100km van Marrakesh af. Van deze waterput profiteren 200 tot 300 gezinnen waaronder kinderen, ouderen en vrouwen. Dit heeft ervoor gezorgd dat er een hele grote last van hun schouders af is.

Deze mensen zijn na Allaah jullie zeer dankbaar. Alle lof zij Allaah dat wij dit samen heb kunnen doen met Zijn wil. Dit behoort tot één van de beste daden zoals de profeet vrede zij met hem zegt in een overlevering: “De beste liefdadigheid is het voorzien in water.”

De waterput is uiteindelijk 120 meter diep geworden. De afbouw moet nog gerealiseerd worden. Daarbij hoort het aanleggen van pijpleidingen, het plaatsen van het reservoir en de kranen. Hiervan komen nog beelden insha’ Allaah.

De kosten van deze waterput zal tussen de €7000,- en €10.000,- zijn.

Dit hangt af van hoe diep er gegraven moet worden om het water te kunnen bereiken. En dus hoe diep de put van binnen moet afgebouwd worden. Hierbij zijn de volgende kosten aan verbonden:

  • Graven kost per meter €45,-
  • Waterreservoir (waar het water zal worden opgeslagen) zal tussen de €2000,- en €3000,- kosten
  • Waterpomp,waterleidingen en het aanleggen van elektriciteit.
  • Verder komen er nog meer zaken bij kijken.

KLIK HIER en bekijk de eerste twee waterputten die zijn geslagen en die vervolgens zijn afgebouwd. Ook zijn er waterreservoirs gebouwd en waterleidingen aangelegd. Dit zijn dus geen normale waterputten waar men het water handmatig naar boven moet pompen. Men kan hier extra van profiteren. Het water wordt opgeslagen en men kan direct uit één van de kranen water vullen

An-Nawawi (moge Allah hem genadig zijn) schrijft in zijn zesendertigste overlevering van ‘al-Arbacien un-Nawawiyyah’ dat Aboe Hoerayrah overlevert dat de Profeet  zei: “Wie één van de moeilijkheden van de gelovige verhelpt, Allah zal één van zijn moeilijkheden verhelpen op de Dag der Opstanding.” Met een moeilijkheid wordt bedoeld: iets zwaars en benauwend.

Er is geen twijfel aan dat urenlang reizen om water te verkrijgen een moeizame zaak is! Jij en ik kunnen dat niet beseffen hoe blij wij deze maken en wat voor een moeilijkheid er wordt weggenomen wanneer er zo een put wordt gerealiseerd!


Samen staan we sterk!