Help mee de vluchtelingen van Elghouta in het Noorden van Syrië de Ramadan door te komen.

Iftaar AssaimSyrië Ramadan 2018

Elghouta ligt nu in handen van het Syrisch Regime na 6 jaar lang omsingeld te zijn en dagelijks bombardementen vanuit het Syrisch regime op de bewoners van Elghouta. Tienduizenden burgers zijn om het leven gekomen door bomaanvallen, CHEMISCHE aanvallen, ziektes, honger en ga zo maar door. Een deel van de bewoners van Elghouta zijn gevlucht naar het noorden. Stichting SOS wilt deze vluchtelingen helpen met de wil van Allaah en vervolgens jullie hulp(donaties) de Ramadan door te komen.

Zayd ibnoe Khaalid al-Djoehaniy heeft overgeleverd dat de Profeet (vrede zij met hem) zei: “Wie een vastende te eten geeft om daarmee zijn vasten te verbreken; hem komt de zelfde beloning toe als deze vastende zonder dat dit iets zal afdoen aan de beloning van de vastende.”

De Profeet (vrede en zegeningen zij met hem) was het vrijgevigste van de mensen en hij werd vrijgeviger tijdens de maand Ramadan, wanneer Djibriel hem bezocht en Djibriel bezocht hem iedere nacht van de Ramadan tot het einde van de maand. De Profeet (vrede en zegeningen zij met hem) had de gewoonte om de Heilige Koran aan Djibriel voor te dragen. 

Deze overlevering staat in Bukharie en is overgeleverd door Ibn Abbaas (moge Allah tevreden met hem zijn).

Dit liefdadigheidsproject heeft als doel tijdens de Ramadan dagelijks maaltijden voor te bereiden en deze uit te delen aan de meest behoeftige gezinnen die gevlucht zijn uit Elghouta. Deze bevinden zich nu in het noorden van Syrië.

 

Ramadan 2017

Alle lof zij Allaah. Met de wil van Allaah hebben wij in de Ramadan 2017 ons doel bereikt. Dit betreft het uitdelen van 60.000 maaltijden aan de vastenden. Dit is aan 60.000 gezinnen uitgedeeld. Er is hiervoor een bedrag van €58.497,- uitbesteed.

Hieronder volgen de beelden van het jaar 2016.

Voor donatie kunt u hierboven direct via IDEAL overmaken of maak het over op de rekeningnummer hieronder

T.N.V. SOS STICHTING
IBAN:NL30ABNA0457267429
BIC / SWIFT: ABNANL2A
O.V.V.:Iftaar Assaim Syrië

Moge Allaah het van ons allen accepteren.