Jammer genoeg is het voor vele moslims in Syrië niet mogelijk om zelf te offeren. Om deze reden houden wij een online Offerfeest benefiet.

 

 

 

Toen de profeet Salla Allaahoe 3alayhi wa sallam van Mekka naar Medina emigreerde, hadden de mensen daar jaarlijks meerdere feesten. De profeet Salla Allaahoe 3alayhi wa sallam zei toen: ”Allaah heeft jullie hiervoor (in de plaats) twee betere dagen gegeven (als feestdagen) : de dag van Al Fitr & de dag van Al Adha.”

Op de tiende dag van de maand Dhoel Hiddjah is het Ied oel Adha, het offerfeest.
Ied oel Adha kenmerkt zich door het offeren. Jammer genoeg is het voor vele moslims in Syrië niet mogelijk om zelf te offeren. Om deze reden houden wij een online Offerfeest benefiet. Dit is op dinsdag 23 en woensdag 24 september. De stad waar het vlees uitgedeeld zal worden heet ElGhoetah. De leefomstandigheden van de mensen hier zijn niet fijn. De stad is al twee jaar omsingeld. Hierdoor zijn de producten in de stad erg duur.

Wij proberen zoveel mogelijk geld in te zamelen, opdat onze broers en zussen op deze mooie dag een beetje een Ied gevoel kunnen krijgen, in shaae Allaah.
Wil jij hieraan meehelpen? Doneer dan nu (of op 23-24 september) op ons rekeningnummer of via iDeal! Ben je niet in staat om het bedrag van €250,- te doneren voor een hele schaap? Probeer dan samen met vrienden, familie, kennissen het bedrag te verzamelen. Lukt dat niet? Ook dan is je donatie van harte welkom. Alle beetjes helpen!

Samen staan we sterk!