Op verschillende plekken in Marokko moeten bewoners veel reizen om water te verkrijgen. Stichting S.O.S. is daarom begonnen met het inzamelen van geld voor aanleggen en verbeteren van waterputten.

Waterput  Marokko 4

Project waterput Marokko 3 is al bijna afgerond Al-hamdoelilah. De 4e waterput moet nog gegraven worden. Deze zal insha’ Allaah gegraven worden in een dorp dat vlakbij de stad Safi ligt wat ten oosten van Marokko ligt. Dit gebied is een rotsgebied. Dat betekent dat er nauwelijks planten of bomen groeien waardoor het leven zeer zwaar is. De mensen bezitten vee die ze zo nu en dan noodgedwongen moeten verkopen om zo aan schoon drinkwater te komen en ook omdat het vee zelf nauwelijks te drinken heeft. De dichtstbijzijnde plek waar ze water kunnen halen bevindt zich 4km van het dorpje vandaan. Om water te kunnen halen heb je een rijdier nodig. Niet iedereen heeft dat in zijn bezit waardoor het het leven voor hen nog zwaarder is.

AlhamdoeliLah! Er is water gevonden in dat dorpje bij de lokale moskee. SOS Stichting wilt hier met de wil van Allaah haar bijdrage aan leveren. Deze mensen zijn zeer behoeftig en arm. Besef dan goed dat je een zware last voor deze arme behoeftige mensen weghaalt.

De kosten van deze waterput zal tussen de €7000,- en €10.000,- zijn.

Dit hangt af van hoe diep er gegraven moet worden om het water te kunnen bereiken. En dus hoe diep de put van binnen moet afgebouwd worden. Hierbij zijn de volgende kosten aan verbonden:

  • Graven kost per meter €45,-
  • Waterreservoir (waar het water zal worden opgeslagen) zal tussen de €2000,- en €3000,- kosten
  • Waterpomp,waterleidingen en het aanleggen van elektriciteit.
  • Verder komen er nog meer zaken bij kijken.

KLIK HIER en bekijk de eerste twee waterputten die zijn geslagen en die vervolgens zijn afgebouwd. Ook zijn er waterreservoirs gebouwd en waterleidingen aangelegd. Dit zijn dus geen normale waterputten waar men het water handmatig naar boven moet pompen. Men kan hier extra van profiteren. Het water wordt opgeslagen en men kan direct uit één van de kranen water vullen

An-Nawawi (moge Allah hem genadig zijn) schrijft in zijn zesendertigste overlevering van ‘al-Arbacien un-Nawawiyyah’ dat Aboe Hoerayrah overlevert dat de Profeet  zei: “Wie één van de moeilijkheden van de gelovige verhelpt, Allah zal één van zijn moeilijkheden verhelpen op de Dag der Opstanding.” Met een moeilijkheid wordt bedoeld: iets zwaars en benauwend.

Er is geen twijfel aan dat urenlang reizen om water te verkrijgen een moeizame zaak is! Jij en ik kunnen dat niet beseffen hoe blij wij deze maken en wat voor een moeilijkheid er wordt weggenomen wanneer er zo een put wordt gerealiseerd!

Doneer voor dit project en behaal grootse beloningen! Dit behoort ook tot de sadaqa djarieya( doorlopende sadaqa) die jou zal baten zelfs na jouw dood! Zolang er geprofiteerd wordt van deze waterputten zal de hassanaat binnenstromen op jouw weegschaal! Moge Allaah het ons vergemakkelijken om uit te geven op Zijn pad en ons de hoogste rang in het paradijs schenken.


Samen staan we sterk!

Bekijk hieronder het filmpje.