Wilt u dit project sponsoren?

Vult u het onderstaande formulier correct in

Winterbenefiet Syrië 2019/2020

Help jullie broeders en zuster de winter door!

De Barre kou is onderweg. De winter is weer voor deur. 

Winterbenefiet Noord-Syrië 2019/2020 

De winter is weer gekomen. Dat betekent dat de kachels en verwarmingen weer aan gaan. We gaan weer flink stoken. De dikke dekbedden mogen weer uit de kast. Sommige onder ons hebben al winterkleding ingeslagen voor zichzelf en voor zijn kinderen en terecht ook. Alhamdoelilah dat Allaah ons voorzien heeft en ons in staat heeft gesteld dit te allemaal bekostigen. 

Helaas kan niet iedereen zichzelf beschermen tegen de strenge barre winter. In Syrië is de oorlog al meer dan 9 jaar aan de gang. De dagelijkse bombardementen en de aanhoudende belegering in diverse gebieden in Syrië heeft voor extreme leefomstandigheden gezorgd. De situatie voor de mensen daar is veel en veel moeilijker geworden en valt niet uit te houden. Vele kinderen hebben daarbij één of beide ouders verloren. Het begint koud te worden, en de lichamen vragen om meer energie. Levensmiddelen zijn er niet. 

Stichting SOS zal daarom drie projecten beschikbaar stellen. Wij vragen daarom na de hulp van Allaah jullie hulp middels donaties om onze broeders en zusters bij te staan. 

Projectomschrijving:
Een humanitair project gericht op het distribueren en leveren van dekens, matrassen en tapijten aan arme gezinnen in Noord-Syrië die voornamelijk uit Al-Ghouta zijn gevlucht. De meeste gezinnen kunnen dit niet veroorloven voor hun kinderen vanwege de hoge prijzen van levensmiddelen en lage inkomensbronnen voor de gezinsleden van het gezin. Het voorzien van de arme gezinnen van een warmtebron in de vorm van een diesel/houtskool/houten verwarming met daarbij de behorende supplementen (diesel/houtskool/hout).

 

Projectdoelstellingen:
1) Het verlagen van de kosten druk op de arme gezinnen.
2) Het voorzien van honderden gezinnen van matrassen, dekens en tapijten.
3) Het voorzien van diesel verwarmingen en de bijbehorende gereedschap en diesel. 

De kosten zijn als volgt opgebouwd voor 2 diverse projecten:

Projectdoel: 500 gezinnen voorzien van een complete winterpakket.

Het pakket bestaat uit de volgende onderdelen:

1. Één winterpakket (kinderen) bestaande uit winterjas+spijkerbroek+dikke trui+handschoenen+sokken+sjaal+muts+schoenen bedraagt 22,-.
2. Één winterpakket dieselvulling 25 liter + jerrycan €19,-. 
3. Één winterpakket (diesel)kachel+aansluitingen bedraagt €25,-. 
4. Één winterpakket houtskool(100kg) €10,-. 
5. Één winterpakket (houtskool)kachel+aansluitingen bedraagt €17,5,-. 
6. Één winterpakket hout(100kg) bedraagt €17,5-.
7. Één winterpakket isolatie tegen regen bedraagt €12,5-.  


Samen staan we sterk!