De Profeet (vrede zij met hem) heeft zakaat el-Fitr na de maand Ramadan verplicht gesteld voor de slaaf en de vrije persoon, man en vrouw, zowel jong als oud onder de moslims.”

 

Zakaat El-Fitr 2017

Als afsluiting van de maand Ramadhaan, dienen alle moslims zakaat el Fitr te betalen. Abdoellaah ibn Omar zei: “De Profeet (vrede zij met hem) heeft zakaat el-Fitr na de maand Ramadan verplicht gesteld voor de slaaf en de vrije persoon, man en vrouw, zowel jong als oud onder de moslims.”

(al-Boekhaarie en Moeslim)

Waarom wordt er zakaat el-Fitr betaald?

Overgeleverd is er door ibn Abbaas dat hij zei dat de Profeet (vrede zij met hem) het betalen van zakaat el-Fitr als verplichting heeft gesteld als reiniging voor de vastende tegen ijdel- en vulgair gepraat en als voedsel voor de behoeftigen. De Syrische stad Elgoetah bestaat uit vele behoeftige mensen. De stad is na jaren nog steeds omsingeld en de leefomstandigheden zijn niet veel verbeterd. Om deze reden zal Stichting S.O.S. het met geld van Zakaat el-Fitr voedsel kopen voor de mensen in Elgoetah.

 

Dit jaar bedroeg zakaat el-Fitr €5,- per persoon. In totaal is er een bedrag van €62.354,- binnengekomen voor Zakat El-Fitr. Hiermee is 34.717 kg aan levensmiddelen uitgedeeld.

  • Rijst:     12.183 kg
  • Burgul:  11.839 kg
  • meel:     10.695 kg

Dit is door SOS-Stichting uitgedeeld aan 4.900 gezinnen wat ongeveer 20.000 behoeftigen telt in el-Ghoetah te Damascus.

Moge Allah iedereen rijkelijk belonen en het van iedereen accepteren

Samen staan we sterk!