De Profeet (vrede zij met hem) heeft zakaat el-Fitr na de maand Ramadan verplicht gesteld voor de slaaf en de vrije persoon, man en vrouw, zowel jong als oud onder de moslims.”

Zakaat El-Fitr 2018

Als afsluiting van de maand Ramadhaan, dienen alle moslims zakaat el Fitr te betalen. Abdoellaah ibn Omar zei: “De Profeet (vrede zij met hem) heeft zakaat el-Fitr na de maand Ramadan verplicht gesteld voor de slaaf en de vrije persoon, man en vrouw, zowel jong als oud onder de moslims.”

(al-Boekhaarie en Moeslim)

 

Waarom wordt er zakaat el-Fitr betaald?

Overgeleverd is er door ibn Abbaas dat hij zei dat de Profeet (vrede zij met hem) het betalen van zakaat el-Fitr als verplichting heeft gesteld als reiniging voor de vastende tegen ijdel- en vulgair gepraat en als voedsel voor de behoeftigen.Vorig jaar hebben we zakaat El-Fitr uitgegeven aan de behoeftige in Elghouta

Tot wanneer nemen wij Zakaat El-Fitr aan?

Wij nemen Zakaat Elfitr aan tot de laatste nacht van de Ramadan tot 22.00 uur. Dit zodat wij alles op tijd kunnen uitgeven aan de behoeftige.

Wanneer delen wij Zakaat Elfitr uit aan de behoeftige en op welke wijze?

Wij zullen met de wil van Allaah Zakaat Elfitr uitdelen aan de behoeftige in Noord Syrië. Dit zal in voedsel uitgedeeld worden hoe dit ook hoort. Wij zullen daarmee in de nacht van El-3ied(feestnacht) mee beginnen. Dit vanwege de korte tijd en de vele behoeftigen waaraan wij gaan uitdelen.

Beelden van 2017

Vorig jaar bedroeg zakaat el-Fitr €5,- per persoon. In totaal is er een bedrag van €62.354,- binnengekomen voor Zakat El-Fitr. Hiermee is 34.717 kg aan levensmiddelen uitgedeeld.

  • Rijst:     12.183 kg
  • Burgul:  11.839 kg
  • meel:     10.695 kg

Dit is door SOS-Stichting uitgedeeld aan 4.900 gezinnen wat ongeveer 20.000 behoeftigen telt in el-Ghoetah te Damascus.

Moge Allah iedereen rijkelijk belonen en het van iedereen accepteren

Samen staan we sterk!